Programda Yer Alan Dersler

  1.ZORUNLU DERSLER

YÖK veya Yüksek Öğretim Kurumları tarafından belirlenen ve tüm programlar için zorunlu olan dersler ile bölüm ve/veya program için temel ve ortak yeterlikleri kazandırmayı hedefleyen derslerdir.

       2.MESLEK DERSLERİ

Mesleğe ilişkin yeterlikleri kazandırmaya yönelik derslerdir. Meslek dersleri, yeterlik tablosuna göre eğitim kurumlarınca ilgili mevzuat çerçevesinde ders planından seçilerek uygulanır.

Seçilen meslek derslerinin, süresi, içeriği, ölçme-değerlendirme ve öğretim yöntemleri belirlenirken yeterlik tablosu, ders bilgi formları, modül bilgi formları ve işlem analizlerindeki açıklamalar esas alınır.

       3.ALAN SEÇMELİ DERSLER

Öğrencinin lojistik işlevlerini daha iyi anlaması, sektörün ihtiyacına yönelik gelişimi ve teorik ile uygulamayı birleştirici öğrencinin istihdamına katkıda bulunacak ilave yeterliklerin kazanılması, disiplinler arası çalışmalar vb. durumlar dikkate alınarak, ilgili programdaki seçmeli derslerden seçilir.

       4.MYO ORTAK SEÇMELİ DERSLER

 Öğrencinin bireysel gelişimi ve yaşam kalitesinin artırılması, sektörel ve bölgesel ihtiyaçlar, eğitim kurumunun koşulları ve öğrencinin istihdamına katkıda bulunacak ilave yeterliklerin kazanılması, disiplinler arası çalışmalar vb. durumlar dikkate alınarak, meslek yüksek okulu havuzunda ortak açılmış ve tüm bölüm ve sınıflar ile birlikte alabilecekleri seçmeli derslerden seçilir.

       5.STAJ UYGULAMASI

Öğrencinin ilgili sektörde yapacağı pratik ve uygulamalı eğitimdir. Öğrencilerin; iş yerlerindeki eğitim, uygulama ve stajları, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği esas ve usuller çerçevesinde yapılır. 30 İşgünüdür.