Tarihçe

Meslek Yüksekokulumuzun 2009 yılı Eylül ayında temeli atılarak inşaatına başlanmış olup çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir zamanda tamamlanarak Üniversitemize devredilmiştir. İnşaatı çalışmaları bir yandan devam ederken, diğer taraftan resmi kuruluş başvurusu hazırlanmış ve 2010 yılı bahar döneminde Rektörlük Makamının önerisi ve Üniversite Senatosunun onayından sonra Yükseköğretim Kurulu’na sunulmuştur. Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 11 Haziran 2010 tarihli toplantısında açılışı uygun görülen Okulumuz, 17 Haziran 2010 tarihli yazı ile resmi olarak kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Meslek Yüksekokulumuza 7 Eylül 2010 tarihinde Müdür ataması yapılmış ve ilk 3 öğretim görevlisi de 2010 yılı Ekim ayında göreve başlamıştır. Aynı yıl ek yerleştirme kontenjanlarından İnşaat Teknolojisi ve Lojistik Programlarına öğrenci alınarak, 25 Ekim 2010 tarihinde eğitim öğretime başlanmıştır. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde 2010-2011 eğitim öğretim yılında Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi ile Dış Ticaret Programlarının da açılmasından sonra aktif olan bölüm sayısı dörde çıkmıştır. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde açık olup henüz öğrenci almayan Emlak ve Emlak Yönetimi, Grafik Tasarımı Programları ve Gıda Teknolojisi Programı da yer almaktadır.  Kadromuzda halen 4 öğretim üyesi, 14 öğretim görevlisi, 4 idari personel, 5 özel güvenlik ve 3 şirket personeli görev yapmaktadır.