ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE! TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN TARİHLER BELLİ OLDU !!!

19 Nisan 2024 Cuma

Üniversitemiz öğrencilerinden, staj yapacak ve ders kapsamında atölye ve işyerlerinde çalışacak öğrencilere yönelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri, 2024 yılı için bir kez yapılacak ve tekrarlanmayacaktır. 
Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereği, ilk kez bu eğitimi alacakların yüz yüze eğitim alması gerektiğinden, 10 Mayıs 2024 ve 14 Mayıs 2024 tarihlerinde, Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulunda alttaki programa uygun olarak yapılacaktır. 
Öğrencilerin, UBYS sisteminden giriş yaptıktan sonra;

https://ubys.ibu.edu.tr//CEM/application/Participant/Registration?pid=154 linkine tıklayarak 10 Mayıs 2024 tarihine kadar kayıt olmaları gerekmektedir. UBYS Sisteminden sertifikalar alınacağından, kaydını yapmayan öğrencilere sertifika tanımlanamayacaktır. 

Eğitim gün ve saatinde, eğitim salonunun uygun hale getirilmesi ve öğrencilerin yönlendirilmesi için personel görevlendirilmesinin yapılması, eğitimin tüm öğrencilere duyurulması, ekli program ve duyuru metninin uygun yerlere asılması hususunda;
Gereğini rica ederim.
  • Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika programı, 6331 Sayılı kanunun 17. Maddesi gereği ilk kez çalışma hayatına başlayacakların alması zorunlu olan 16 saatlik, bir eğitim olup, Üniversitemiz staj zorunluluğu olan öğrencilerine yöneliktir. 
  • Sertifika programı başvuru tarihleri: 10 Mayıs 2024 Saat 9:00'a kadar devam etmektedir. 
  • Başvuru tarihleri arasında, kayıt yapmayanlara yönelik tekrar başvuru hakkı tanınmayacaktır.
  • Öğrencilerin yanlarında kalem ve not tutmak için defter benzeri materyal getirmeleri gerekmektedir. 
  • Dersleri tamamlayanlar Son Değerlendirme Testine, katılmaya hak kazanacklardır. 
  • Son Değerlendirme Testinde 60 Puan alanlar sertifika almaya hak kazanacaktır. 
  • Sertifikalar UBYS Sisteminde her öğrencinin kendi sayfasında tanımlı olacaktır.