Meslek Yüksekoklumuz Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı öğrencilerimiz, 12 Mayıs 2025 tarihinde “Gıdalarda Fiziksel ve Kimyasal Kalite Kontrolü” dersi kapsamında Müdürümüz Doç. Dr. Uğur SOYKAN’ın gözetiminde ve katkılarıyla BETUM'a teknik gezi gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen bu teknik gezi ile öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlanması, teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmeleri ve laboratuvar ortamında analiz tekniklerini yakından tanımaları hedeflendi. Teknik gezi süresince, ders kapsamında kullanılabilecek analiz cihazları tanıtılarak bu cihazlarla yapılabilecek çeşitli gıda analizlerine ilişkin detaylı bilgi verildi. Ayrıca, örnek gıda analizleri de uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi. Bu sayede öğrencilerimiz, gıda kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan fiziksel ve kimyasal analiz yöntemlerini yerinde gözlemleme ve deneyimleme fırsatı buldular.
Öğrencilerimiz için oldukça verimli geçen teknik geziye, BETUM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice ERGİN, Öğr. Gör. Dr. Nursel SÖYLEMEZ MİLLİ ve Biyolog Hatice KÜLKÖYLÜOĞLU da rehberlik ederek değerli katkılarda bulundular.
Etkinlik fotoğraf çekimleriyle sonlandı. BETUM’da görevli tüm personele nazik misafirperverlikleri ve katkıları için teşekkür ederiz.