Program

Programın Amacı: Bu program, ithalat ve ihracata dayalı bankacılık, taşımacılık, gümrük gibi dış ticaretle ilgili iş kollarında çalışacak ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Programın Misyonu:

Dış ticaret mevzuatı ve uygulamalarına hakim, sahadaki operasyonlarda etkin görev alabilecek, etkin iletişim, analitik düşünme ve problem çözme becerilerine sahip, girişimcilik yönü gelişmiş, sürekli öğrenmeyi kendine ilke edinmiş, çözüm odaklı ve evrensel etik değerlere göre hareket eden, ara elemanlar yetiştirerek ülkemiz dış ticaret sektörüne katkıda bulunmak.

Programın Vizyonu:

Dış ticaret ile ilgili iş kollarında sektörün kalifiye ara elemanı ihtiyacını en iyi şekilde karşılayarak, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında hizmet kalitesi tescil edilmiş, tercih edilen bir program olabilmek.

Mezunların Kazandıkları Unvan: Dış ticaret programını bitirenlere "Dış Ticaret Meslek Elemanı" ünvanı verilir. Dış ticaret meslek elemanları dışsatım (ihracat) ve dıştan alım (ithalat) firmalarında ve gümrüklerde, gelen ve giden mallarla ilgili yazışmaları ve işlemleri yaparlar.

Eğitimde İlerleme: “Dış Ticaret” ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde, “Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonomi, İktisat, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme-İktisat, Sermaye Piyasası, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik” lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. 

Gereken Nitelikler: Dış ticaret programına girmek isteyenlerin sosyal bilimlere ilgili, ayrıntı ile uğraşmaktan hoşlanan, dikkatli ve sorumluluk duyguları güçlü kimseler olmaları beklenir.