14 Mart 2024 Perşembe
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı öğrencileri BETUM ve YENİGIDAM 'da...
Meslek Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı öğrencileri 13.03.2024 tarihinde Gıdalarda Fiziksel ve Kimyasal Kalite Kontrolü dersi kapsamında Üniversitemiz bünyesindeki Bilimsel Endüstriyel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (BETUM) ve Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (YENİGIDAM)'a teknik gezi düzenledi. Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur SOYKAN rehberliğinde gerçekleştirilen teknik gezide, BETUM'da öğrencilerimizi BETUM Müdürü Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR ve Betum Personelleri Dr. Öğr. Üyesi Bahram SARKARATİ ve Öğr. Gör. Dr. Hatice KARADENİZ karşıladı. BETUM gezisi sonrası, YENİGIDAM'ı ziyarette bulunan öğrencilerimiz ile Dr. Öğr. Üyesi Cem GÖL ve Öğr. Gör. Dr. Melike Büşra BAYRAMOĞLU KARŞI ilgilendi. Teknik gezi boyunca öğrencilerimiz, BETUM ve YENİGIDAM bünyesinde bulunan cihazların çalışma prensipleri ve gıda ile ilgili kullanım alanlarını öğrenmelerinin yanı sıra gıdalara uygulanan birçok fiziksel ve analiz yöntemlerini de yerinde görme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz Merkezlerde bulunan bazı cihazlarla analizler de gerçekleştirdiler. Ayrıca öğrencilerimiz, araştırma merkezlerinde bulunun uzmanlardan cihazlarla ilgili ayrıntılı bilgiler alarak gıdalardaki kalite ve kontrolün önemini daha iyi kavradılar. BETUM ve YENİGIDAM'da görevli tüm öğretim elemanlarına nazik misafirperverlikleri için teşekkkür ederiz.
Gezimiz fotoğraf çekimleriyle sona erdi.