AİBÜ Dış Ticaret Topluluğu olarak 09.03.2018 tarihinde Bursa YILPORT Limanına teknik gezi düzenlemiştir. İnsan Kaynakları, Pazarlama-Satış bölümlerinde görevli Gamze KUŞ ,Cem PANCAROĞLU , Sevim YAŞAR; YILPORT Limanı hakkında sunum yapmışlardır. Saha Operasyon Sorumlusu Onur ARSLAN liman sahasında ihracat-ithalat konteyner elleçlemede kullanılan saha vinçleri, dökme yük gemileri , RO-RO gemileri hakkında görsel tanıtım yapmış ve bilgiler vermiştir.

Liman; 18 Aralık 2012 tarihi itibariyle Yıldırım Holding grubuna dahil olan Türkiye’nin ilk özel sektör limanıdır. 1963 yılında Samsun’da kurulmuştur. 2004-2005 yılları arasında Gebze Limanı kurulmuştur. 2011-2012 yılları arasında ise YILPORT Holding olarak kurulmuştur. Merkezi Bursa olmak üzere Dünya üzerinde 23 limana sahiptir. Asıl ticari faaliyeti konteyner hizmetleri olmakla birlikte Marmara Bölgesi’nde üretim yapan ticari ve binek araç üreticilerinin ihracat-ithalat limanı olan Yılport , her türlü araç ithalatı-ihracatı,  oto yedek parçaları , çelik rulo , demir ve sac ürünleri , kağıt , selüloz , tekstil hammadde ve ürünleri , soğutulmuş veya dondurulmuş gıda ürünleri , makine parçaları , maden ve mineraller gibi muhtelif ihracat ve ithalat yüklerine de hizmet vermektedir. Ayrıca Nutella’nın içinde bulunan fındıklar bu limanda hijyen kurallarına uyularak, özenle seçilip, ayıklanıp, hazırlanıp gönderilmektedir.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu © 2018 Sayfa Başı