AİBÜ Dış Ticaret Topluluğu öğrencileri tarafından 08.12.2017 tarihinde Bolu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ÖZKİMSAN Kimya ve İnş. Malz. San. ve Dış Tic. Ltd. Şti ’ye teknik gezi düzenlenmiştir.

1996 yılında bir aile şirketi olarak faaliyete başlayan firma;  Fas başta olmak üzere Pakistan ve Tunus’a özellikle tünel yapı işlerinde sıklıkla kullanılan potasyum silikat ürününü ihraç etmiş olup şu an Afrika pazarına yoğunlaşmıştır. Son olarak Filipinler’e ihracat yapabilmek için numune gönderimi yapılmıştır. Firma ayrıca 15 yıldır Türkiye Demir Çelik fabrikalarının tedarikçiliğini yapmaktadır.

Teknik gezide firma dış ticaret sorumlusu Sayın Okan ÖZDOĞAN; firmanın kuruluş ve dış pazarlara açılma hikâyesini, sektörle ilgili yaşadığı zorlukları aktarmış, firmanın üretimini yaptığı ürünlerin tanıtımını yapmış ve numunelerini göstermiş, ihracat ve ithalatta kullandıkları teslim ve ödeme şekillerini, taşıma ve dolaşım belgelerini uygulamalı olarak anlatmış ve son olarak öğrencilere sektörde başarılı olabilmek için yararlı tavsiyelerde bulunmuştur.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu © 2018 Sayfa Başı