Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programı ikinci sınıf öğrencileri, 6 Aralık 2017 tarihinde  Akdaş Gıda Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Bolu Birlik Et ve Gıda A.Ş.'ye teknik gezi düzenlediler. Gıda Kontrol Topluluğu'nun organize ettiği ve Öğr.Gör. Uğur SOYKAN'ın katılımlarıyla gerçekleşen gezide ilk olarak Bolu Birlik Et ve Gıda A.Ş ziyaret edildi. Öğrenciler işletmenin kesimhanesinde Resmi Sorumlu Veteriner Hekimi Sami Ünsal Yıldız ve İşletme Veteriner Hekimi Şahin Çakar'dan hayvan alımı, kesim, kan akıtma, kesim sırasında kalite kontrolleri ve kritik kontrol noktaları hakkında bilgi aldılar. Kesimhaneden sonra işletmenin ileri işlem birimini ziyaret eden öğrencilere İşletme Veteriner Hekimi Betül İrem Kalaycı ve Resmi Sorumlu Veteriner Hekim Alp Giray Altınok kırmızı et işleme teknolojisi, depolama, ileri işlemler, et teknolojisinde kullanılan alet ve ekipmanların çalışma prensipleri ve işleyişi  hakkında ayrıntılı bilgi verdiler. Bolu Birlik Et ve Gıda A.Ş. gezildikten sonra ise Akdaş Gıda Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti. geçildi.  Öğrenciler Fabrika Sorumlusu  Mutlu Akdaş ve Gıda Mühendisi Sevgi Acar'dan et işleme, sucuk hamuru hazırlanışı, kılıflara dolum, dinlendirme, fermantasyon ve sucuk üretimde kullanılan baharat ve katkı malzemeleri ile ilgili ayrıntı bilgi alarak et ve ürünlerini yakından inceleme fırsatı buldular. Gezimiz Fabrika Sorumlusu Mutlu Akdaş'ın öğrencilerimize sucuk-ekmek ikramlarıyla ve fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

 


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu © 2018 Sayfa Başı