Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı öğrencilerinin kurmuş olduğu  Gıda Kontrol Topluluğu dönem dersleri kapsamında 28 Nisan 2017 tarihinde Beypiliç'e (Beypi A.Ş.), Abant İzzet Baysal Üniversitesi (A.İ.B.Ü) yemek üretim merkez mutfağına ve Bilimsel Endüstriyel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (BETUM) teknik geziler düzenledi.

Öğrencilerimizin gıda sektörünü ve gıda uygulamalarını yerinde incelemek için düzenlediği geziye  Öğr.Gör. Nurdan ARSLANKOZ İŞLEYEN ve Öğr.Gör. Uğur SOYKAN da katıldı. Teknik gezimizin ilk durağı olan Beypiliç'te üretim tanımlama şefi Ahmet Yaman  öğrencilerimizi fabrika işleyişi, fabrikadaki mevcut kalite sistemleri ve ayrıca kanatlı eti ileri işlem ürünleri  hakkında bilgilendirdi. Daha sonrasında öğrencilerimiz kesim, kan akıtma, tüy yumuşatma, sınıflandırma, ambalajlama vb. kanatlı eti üretim aşamalarını yerinde inceleme fırsatı buldular. Beypiliç gezisi sonrası A.İ.B.Ü merkez yemek üretim mutfağına giden öğrencilerimiz catering sistemi ve yemek kalite kontrolleri hakkında Gıda Mühendisleri Itır Fulya Savaşan ve Ülkü Çakır'dan yerinde bilgi alarak deneyim sahibi oldular. Gezimizin son durağında ise gıdalarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin yanı sıra birçok çeşitli analizlerin yapılabildiği A.İ.B.Ü. bünyesinde bulunan Bilimsel Endüstriyel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi ziyaret edildi. Öğrencilerimiz kromatografi , mikrobiyoloji, moleküler biyoloji ve genetik, Maldi-Tof/Tof ,NMR cihazları hakkında merkez müdürü İbrahim Çakır'dan ayrıntılı bilgi alarak gıda teknolojisinde kullanılan modern cihazları yerinde ve dikkatlice inceleme fırsatı buldular. Bunlara ilaven BETUM'da bulunan duyusal analiz laboratuvarında çeşitli gıdaları tadım yaparak duyusal analiz de yapmış oldular.

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizleri Programı öğrencileri kanatlı sektörü, catering sistemi ve günümüzde kullanılan cihaz teknolojisi hakkında birçok deneyim kazanmış oldular. Gezimiz fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Duyurular

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu © 2017 Sayfa Başı