Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu'nda faaliyetleri sürdürmekte olan Gıda Kontrol Topluluğu dönem dersi kapsamında 24 Nisan 2017 tarihinde Pakmaya/Düzce tesislerine teknik gezi düzenledi.

            Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programı öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşen teknik geziye Öğr.Gör. Nurdan ARSLANKOZ İŞLEYEN ve Öğr.Gör. Uğur SOYKAN da eşlik etti. Geziye başlamadan önce muhasebe sorumlusu Emel Türken öğrencilerimizi fabrika özellikleri, üretim tesisleri ve Pakmaya şirketleri bünyesinde üretilen ürünler hakkında bilgilendirdi. Daha sonrasında laboratuar teknisyeni Mehmet Öztürk tarafından mayaya uygulanan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler hakkında detaylıca bilgilendirilen öğrencilerimiz mayaların kalite kontrolü için  kullanılan ekipman ve cihazları yerinde inceleme fırsatı buldular. Ayrıca maya teknolojisi, yapım aşamaları,  üretim teknikleri ve arıtma sistemleri hakkında üretim müdürü Recep Özmetin'den yerinde bilgi alarak deneyim sahibi oldular.

            Gıdada kalitenin ve kontrolün önemini bir kez daha anlayan öğrencilerimize gezi sonrasında instant maya ve yemek ikramlarında bulunuldu. Gezimiz rafting sporunun yapıldığı Melen Çayı gezisi ve  fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Duyurular


Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu © 2017 Sayfa Başı