DIŞ TİCARET TOPLULUĞU, "DIŞ TİCARETTE GÜMRÜK İŞLEMLERİ" TEMALI KONFERANS DÜZENLEDİ.

28 Aralık 2022

Dış ticaret topluluğu; 27.12.2022 tarihinde okulumuz konferans salonunda “Dış Ticarette Gümrük İşlemleri” temalı bir konferans gerçekleştirdi.

Dış ticaret ve Lojistik programı öğrencilerinin katılımıyla ve Öğr. Gör. Dilek İpek ve Öğr. Gör. Ayhan Terzibaş’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte; Bolu Gümrük Müdürlüğünde görev yapmakta olan Gümrük Muayene Memuru Sayın Ercan Bülent Kocabaş ve Gümrük Muhafaza Memuru Sayın Metin Özmen gümrük işlemlerinin işleyişi hakkında öğrencilere bilgi ve deneyim aktarımında bulundular.

Program akışı içerisinde; İthalat ve İhracat Rejimi, Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri, Risk Analizi Sistemi, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu, Yolcu Beraberinde Eşya, Kaçakçılıkla Mücadele, Ticaret Politika Önlemleri, Vergi Usulsüzlük Cezaları gibi konularda özet bilgiler sunuldu ve akabinde akademisyen ve öğrencilerden gelen sorular cevaplandı. Program; Öğr. Gör. Gökhan Eğilmez ve Öğr. Gör. Ayhan Terzibaş tarafından Sayın Kocabaş ve Sayın Özmen’e teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.