Gıda Kontrol Topluluğu Akdaş Gıda Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye teknik gezi düzenledi.

19 Aralık 2022

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programı ikinci sınıf öğrencileri, 19 Aralık 2022 tarihinde  Akdaş Gıda Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye teknik gezi düzenlediler. Gıda Kontrol Topluluğu'nun organize ettiği ve Doç. Dr. Uğur SOYKAN'ın katılımlarıyla gerçekleşen gezide öğrenciler, İşletme Sorumlusu  Mutlu AKDAŞ'dan etin işletmeye kabulu, et işleme, sucuk hamuru hazırlanışı, kılıflara dolum, dinlendirme, fermantasyon ve sucuk üretimde kullanılan baharat ve katkı malzemeleri ile ilgili ayrıntı bilgi aldılar. Ayrıca, İşletme Gıda Mühendisi Sevgi ACAR UYGUR, öğrencilerimize, sucuk üretildikten sonra hangi kalite analizlerinin sucuğa yapıldığı ve işletmedeki HACCP uygulamaları hakkında da bilgi vererek kaliteli bir sucukta olması gereken fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerini anlattı. Öğrencilerimiz Et ve Ürünleri dersi kapsamında yapılan bu teknik gezi sayesinde et ve ürünlerini yakından inceleme fırsatı bulmuş oldu. Gezimiz, İşletme Sahibi Mutlu AKDAŞ'ın öğrencilerimize mangalda sucuk/salam ikramlarıyla ve fotoğraf çekimleriyle sona erdi. Kendilerine bu nazik misafirperverlikleri için de çok teşekkürlerimizi sunuyoruz.