Meslek Yüksekokulumuzda Öğrencilerimize Yönelik Siber Suçlar, Madde Bağımlılığı ve KADES Konulu Konferans Düzenlendi.

10 Kasım 2022

Meslek Yüksekokulumuzda öğrencilerimiz için Siber Suçlar, günümüzde ciddi bir tehlike olan Madde Bağımlılığı ve KADES uygulaması hakkında 09.11.2022 tarihinde  bir konferans düzenlendi. Bolu Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden ve Bolu Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden gelen ekiplerce verilen konferansa Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bahattin ÖZTOPRAK, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Uğur SOYKAN ve Öğr. Gör. Dr. Veli BAŞARANOL, Yüksekokul Sekreteri Murat MEMİŞ, akademik ve idari personeller katıldı. Öğrencilerimiz, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan interneti doğru kullanma ve siber suçlara karşı hangi noktalarda dikkatli olmaları gerektiği konusunda önemli bilgiler edindiler. Ayrıca öğrencilerimiz madde bağımlılığı, madde bağımlılığının zararları ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında da ayrıntılı bilgi aldılar. Son olarak da kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet gibi kötü eylemleri biraz olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulama olan KADES hakkında da Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz bilgi sahibi oldular. Konferans soru-cevap ve fotoğraf çekimleriyle son buldu.