DIŞ TİCARET TOPLULUĞU; ÇEVRİM İÇİ SÖYLEŞİDE ÜNLÜ KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİ İŞLEDİ...

28 Mart 2021

Dış Ticaret Topluluğu; 27.03.2021 tarihinde Öğr. Gör. Dilek İPEK'in başkanlığında ve topluluk başkanı Damla Tatar'ın moderatörlüğünde, kadın girişimcilik temalı bir online söyleşi gerçekleştirdi. "Kadınların İmzası" başlıklı söyleşide topluluk başkan yardımcısı Rabia Mirza ve topluluk üyesi öğrencilerimizden Sevda Aytaç ve Zahide Oğuz; gerçekleştirdikleri başarılı girişimlerle Fortune, Business of Fashion, Dünya Ekonomi Forumu, Sequoia Capital, KAGİDER ve Garanti Bankası, Ekonomist Dergisi gibi önemli yerli ve yabancı platformlarda sıralamaya girmiş, ödül almış ve ülkemizi temsil etmiş önemli kadın girişimcilerimizi öğrencilerimize tanıtmışlardır.

Etkinlikte tanıtımı yapılan kadın girişimcilerimiz ve başlıca girişimleri şunlardır:

1- Gamze Çizerli: Cafemiz, Kuki, Quick China, BigChefs, Rafine Restaurant, Dorom.co

2-Demet Mutlu: Trendyol

3-Hanzade Doğan Boyner: Hepsiburada, Nesine.

4-Başak Taşpınar Değim: armut.com

5-Hatice Gülgün Akça: Doruk Kimya

6-Gizem Yasa: Coracor Jewelry LLC, Butigo.com, House of Spade, Modanisa ve Çiçeksepeti(Marka Danışmanlığı), 24 Saatte İş (mobil uygulama)

7-Hande Çilingir: Insider