DIŞ TİCARET TOPLULUĞU'NDAN ONLINE SÖYLEŞİ:DAHA İLERİYE BİR ADIM

DIŞ TİCARET TOPLULUĞU'NDAN ONLINE SÖYLEŞİ:DAHA İLERİYE BİR ADIM

16 Şubat 2021

Dış Ticaret Topluluğu; 11.02.2021 tarihinde "Daha İleriye Bir Adım" başlıklı bir online söyleşi düzenlemiştir. Topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Dilek İPEK'in koordinatörlüğünde ve Dış ticaret programı öğrencilerinin kişisel gelişim ve girişimcilik alanlarındaki farkındalıklarını artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte; 2019-2020 faaliyet dönemi topluluk başkanı Barış Temur, Tony Hsieh'in girişimcilik öyküsünü kaleme aldığı "Mutluluk Dağıtmak" adlı eserin tahlilini içeren bir sunum yapmıştır. İlk sunumun ardından, yeni dönem topluluk başkanı Damla Tatar; Ahmet Şerif İzgören'in "Avucumuzdaki Kelebek" adı eserin tahlilini yapmıştır. Eserler üzerinden öğrencilere kariyer planlama ve hedef belirleme becerileri kazandırılmaya çalışılmıştır.

Tony Hsieh Kimdir?

Dünyanın en müşteri odaklı firması olmayı kendine misyon edinmiş Amazon’un; nasıl en müşteri odaklı firma olunacağını öğrenmek için satın aldığı, dünyanın en müşteri odaklı firması Zappos’un kurucusudur.

Harvard Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 1995 yılında mezun olduktan sonra yeniden San Francisco’ya dönerek ilk girişimi olan LinkExhange firmasını kurdu.

Kendi ağı üzerinden diğer websitelerinin reklam vermesini sağlayan firma iki sene içerisinde 400,000 kullanıcıya ve günlük 5,000,000 aktif reklam sayısına ulaşınca Kasım 1998'de Microsoft tarafından 265 milyon dolara satın alındı.

Tony, Venture Frogs ismindeki ikinci girişimini hayata geçirdi.Venture Frogs ile yapmak istediği yeni girişimlere hızlı büyümeleri için destek olan bir kulukça merkezi sunmaktı. Yatırım yaptığı ilk girişimlerden biriyse Zappos oldu. Zappos’un müşteri memnuniyeti kaynaklı elde ettiği başarıdan çok etkilenen Jeff Bezos, hem ayakkabı gibi yeni bir kategoriyi Amazon bünyesine katmak hem de nasıl bu kadar müşteri odaklı bir marka yarattıklarını öğrenmek için 1.2 milyar dolar değerlemeyle şirketi satın aldı.

Ahmet Şerif İzgören Kimdir?

Ahmet Şerif İzgören, 1965 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Kişisel gelişim ve beden dili konusunda önemli başarılara imza atmış ünlü Türk yazardır. Ahmet Şerif İzgören Academy International ve İzgören Akın Eğitim ve Danışmanlık firmasını, Elma Yayınevi’nin yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır. Ayırca kişisel gelişim ve iş-yönetimi konularında 12 kitabı yayınlanmıştır. Satış oranları oldukça yüksek olan bu eserler, özellikle üniversite mezunu kesimin gözdesi olmuştur. Ahmet Şerif İzgören Avrupa’da Danimarka, Almanya, İngiltere ve Avusturya’da binlerce seminer vermiş ve öte yandan Türkiye’de de girişimcilik, iş kalitesi ve dürüstlük gibi değerleri yaymayı amaçlamıştır.