ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!! İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM SERTİFİKALARI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU !!!

25 Haziran 2020

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı yaz döneminde staj yapacak öğrencilerin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi daha önce yapmış olduğumuz duyuruyla da bildiğiniz üzere online olarak verilecektir. Bu durumda öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlar;

1- Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerine 29.06.2020 Pazartesi tarihinden itibaren uzaktan eğitim ile İBUZEM sisteminden başlayacaktır.

2- Öğrenciler, İBUZEM sistemlerine yüklenen İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri ile ilgili videoların tamamını online olarak  izlemelidir.

3- Eğitim videolarını izleyen öğrenciler, sonrasında online bir sınava tabi tutulacaktır. Sınavdan başarılı olan öğrencilere sertifikaları verilecektir.

4- Öğrencilerimiz ilk sınavında başarısız olma durumunda ise, videoları tekrar izleyip tekrar sınava girme hakkına sahip olacaktır. Bu süreç öğrenci başarılı olana kadar sistemin izin verdiği tarih süresi boyunca devam edecektir.

5- Öğrencilerimiz staja başlamadan önce 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı yaz döneminde staj yapabilmeleri için mutlaka İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi sertifikasını almalıdır.  Belgeyi aldığınıza dair danışman hocanıza da bilgi vermeniz faydalı olacaktır.

6- Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında örgün olarak bu eğitimi almış olsalar bile öğrencilerimiz eğitimi tekrar alarak sertifikalarını yenilemeleri gerekmektedir.

7- İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi sonucunda almış olduğunuz sertifikanın bir örneğini staj yaptığınız iş yerine, bir diğer bir örneğini de staj dosyanıza koymanız gerekmektedir.

8- Danışman hocalarınızın süreçten bilgileri vardır, gerekli bilgileri kendilerinden alabilirsiniz.

Yeniçağa Yaşar Çelik MYO Müdürlüğü