Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Öğrencileri Ankara Şeker Fabrikası ve Elite Naturel Organik Gıda San. ve Tic. A.Ş.’ye teknik gezi düzenlendi.

06 Aralık 2019

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Öğrencileri Ankara Şeker Fabrikası  ve Elite Naturel Organik Gıda San. ve Tic. A.Ş.’ye teknik gezi düzenlendi.

Meslek Yüksek Okulu'muzda faaliyet göstermekte olan Gıda Kontrol Topluluğu, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı 2. sınıf önlisans öğrencileri için 2 Aralık 2019 tarihinde Ankara’da bulunan Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi öğrencileri Ankara Şeker Fabrikası  ve Elite Naturel Organik Gıda San. ve Tic. A.Ş.’ye teknik gezi düzenlendi. Öğr. Gör. Nurdan ARSLANKOZ İŞLEYEN  rehberliğinde gerçekleşen gezide, öğrenciler fabrika Kimya Mühendisi'nden pancarın işletmeye kabulü, yıkaması, dilimlenmesi, difizörleme, kireçleme, karbonatlama, buharlaştırma, filtreleme, santrifüjleme, şurup eldesi, son şeker eldesi, soğutma, kristalizasyon, şekerin kurutulması ve ambalajlanması ile ilgili bilgiler aldılar.Aynı gün içerisinde Ankara Elite Naturel Organik Gıda San. ve Tic. A.Ş.’ye teknik gezi düzenledi. Öğrenciler fabrika Yüksek Gıda Mühendisi Aynur YILDIRIM’dan meyvenin işletmeye kabulü, presleme, pastörizasyon, dolum ve ambalajlama ile ilgili ayrıntılı bilgiler aldılar. Gıdaların üretiminde kalite ve kontrolün önemini daha iyi kavrayan öğrencilerimiz, aynı zamanda meyve suyu üretiminde kullanılan cihazları da yakından görme ve inceleme fırsatı buldular. Fabrika gezisi sonunda öğrencilerimize meyve suyu ikramında bulunuldu. Ankara Şeker Fabrikası ve  Elite Naturel gezisi sonrasında, öğrencilerimiz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için Anıtkabir'i ziyaret etti. Gezimiz fotoğraf çekimleriyle sona erdi.