BAİBÜ Dış Ticaret Topluluğu; GENTAŞ A.Ş.'ye Teknik Gezi Düzenledi.

06 Kasım 2019

BAİBÜ Dış ticaret Topluluğu, 04.11.2019 tarihinde, akademik danışmanları Öğr. Gör. Dilek İPEK’in koordinatörlüğünde, GENTAŞ A.Ş.’nin Mengen’de bulunan Werzalit ve Laminant fabrikasına teknik gezi düzenledi. Teknik gezinin ilk bölümünde GENTAŞ A.Ş. İnsan Kaynakları Departmanı’ndan sayın Ebru KAYIŞ ve Lojistik Departmanı’ndan Sayın Emre AKPINAR tarafından öğrencilerimize firmanın tarihçesi, misyon ve vizyonu, ürün ve üretim süreçleri, ihracat ve lojistik süreçleri hakkında bilgi aktarımı yapılıp, öğrencilerden gelen sorular cevaplandı. Daha sonra Werzalit ve Laminant üretim sahaları gezdirildi. Son olarak ürünlerin sergilendiği Showroom kısmının ziyaretiyle teknik gezi sona erdi.

1972 yılında Bolu ilinin Mengen ilçesinde kurulan Gentaş Şirketler Grubu, 1991 yılından bu yana BİST'de işlem gören anonim şirket statüsündedir. Orman ürünleri sektöründe yıllar boyu edindiği ve kanıtladığı bilgi ve deneyimini kaliteye dönüştürmeyi hedef alan vizyonuyla Gentaş, sektörün özellikle CPL, HPL ve kompakt laminat dallarında öncülüğünü sürdürmekte, Werzalit üretiminde ise Türkiye’de ilk ve tek, dünyada ise sayılı üretici olma konumunu korumaktadır. Gentaş Grup bünyesinde yer alan şirketler; Gentaş Werzalit, Genart Mobilya, Gentaş Genel Metal, GBS Gentaş Bolu Lamine Entegre Ağaç, Genmar Orman Ürünleri Pazarlama, Gentaş Kimya ve Gentaş İtalya şeklindedir.