Yeniçağa Yaşar Çelik M.Y.O.’da MARKA'dan Destek Alan Projenin Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi !!!

02 Kasım 2019

Yürütücülüğü Dr. Öğr. Üyesi Uğur SOYKAN’ın yapmış olduğu “Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerinin Yenilikçi Yaklaşımlarla Üretim Becerilerinin ve Mesleki Yeterliliklerinin Geliştirilmesi” başlıklı projenin tanıtım toplantısı Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu seminer salonunda gerçekleştirildi. Proje, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli ve Yalova illerinden gönderilen 46 proje arasından 1. olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)’dan destek almış olup, Yeniçağa Yaşar Çelik M.Y.O.'ya 857.414 TL’lik bir altyapı kazandırılmıştır.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ortak olduğu ve Akmina Maden Suyu-Danone Hayat İçecek ve Gıda San. ve Tic.A.Ş.,Barilla Gıda A.Ş., Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Bolçi Çikalata A.Ş.’nin de iştirakçi olduğu projenin tanıtım toplantısına Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa YAMAN, Yeniçağa Belediye Başkanı Recai ÇAĞLAR, Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bahattin ÖZTOPRAK, İlçe Müdürleri, MARKA Yetkilisi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT bu projenin Yüksekokulumuzda bulunan Gıda İşleme Bölümündeki eğitim kalitesinin artmasında ciddi rol oynayacağını vurguladı.

Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bahattin ÖZTOPRAK ise yaptığı konuşmada, bu proje ile Yüksekokulumuzda hem akademik personel hem de öğrenciler arasında inovasyon vizyonu oluşacağını,  okulumuzun sanayi ile olan bağlarının güçleneceğini ve bunun sonucu olarak öğrencilerimizin  diğer MYO’lardan mezun olacak meslektaşlarına göre istihdamda büyük bir avantaja sahip olacağını ve son olarak Yeniçağa ve Yüksekokulumuzun tanınırlığının artarak öğrenciler tarafından daha tercih edilir hale geleceğini belirtti.

Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Bahattin ÖZTOPRAK’ın konuşmalarının ardından Yüksekokul Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Uğur SOYKAN, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Veli BAŞARANOL ve Araş. Gör. Dr. Alperen YANDI yapmış oldukları sunumlarında, projenin amaçlarını, hedeflerini, eğitim-öğretime olan katkısını, projenin çarpan etkilerini ve somut çıktılarını katılımcılara detaylı bir şekilde anlattılar. Proje tanıtım sunumların ardından, Yeniçağa Belediye Başkanı Recai ÇAĞLAR yapmış olduğu konuşmalarında projenin önemli bir proje olduğunu, öğrencilerimize ve Yeniçağa’ya çok katkısının olacağını belirterek proje ekibini kutladı.

Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI toplantının sonunda yapmış olduğu konuşmalarında projenin Üniversitemiz için kıymetli ve katkı sağlayacak bir proje olduğunu belirterek proje ekibinde yer alan başta proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Uğur SOYKAN olmak üzere proje personelleri Prof. Dr. İbrahim  ÇAKIR’a, Doç. Dr. Sedat ÇETİN’e,  Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT’a, Araş. Gör. Dr. Seda KARABOĞAYA, Araş. Gör. Dr. Alperen YANDI’ya ve Öğr. Gör. Veli BAŞARANOL’a projede yapmış olduğu özverili çalışmalarından ve vermiş olduğu emeklerinden dolayı teşekkür etti. Toplantı proje iştirakçilerinin destekleriyle hazırlanmış olan ikramlarla son buldu.