Yeniçağa Yaşar Çelik MYO’da Lojistik Simülasyon Laboratuvarı Açılış Töreni Düzenlendi.

16 Nisan 2019

Açılış törenine Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu Lojistik Simülasyon Laboratuvarı açılış törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Çakır, Yeniçağa Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Nalçacılar Uluslararası Nakliyat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Nalçacı ve kızı Nida Nebahat Nalçacı ile birlikte öğretim elemanları, öğrenciler ve diğer konuklar katıldı.

Okul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Çakır konuşmasında Okulun 2010 yılında açılmasından bugüne kadar geçen süreçle ilgili bilgiler vererek, laboratuvarın açılmasında emek veren Şerafettin Nalçacı, Nida Nebahat Nalçacı ile birlikte süreci takip eden Lojistik Programı ve Laboratuvar Sorumlusu Öğr. Gör. Gülriz Hande Yılmaz ve Yüksekokul Sekreteri Murat Memiş’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Laboratuvarın tüm ihtiyaçlarını karşılayan Nalçacılar Uluslararası Nakliyat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Nalçacı, Lojistik bölümden mezun olan bir öğrenciyi işe aldığını çok memnun olduğunu ve kendisinin bu işi babası Merhum Recep Nalçacı’dan öğrendiğini ve şimdi öğrencilerin çağı yakalaması için bu laboratuvara gerekli desteği verdiğini ve yazılım programları ile de destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

Nida Nebahat Nalçacı konuşmasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin kurucusu İzzet Baysal gibi Yeniçağa’da da Yaşar Çelik’in bir çok eserinin bulunduğunu ve kendisinin de Yaşar Çelik İlkokulundan mezun olduğunu belirterek, yapılan bu eserlere kendilerinin de katkısı olduğundan dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar yaptığı konuşmada Nalçacılar Nakliyat şirketinin geçmişinin 1975’li yıllardan daha öncesine dayandığını ve Şerafettin Nalçacı’nın alaylı olarak yetiştiğini ancak günümüzde gençlerin tam teknoloji ile donatılmış bir laboratuvarda yetişmeleri için gerekli olan desteği verdikleri için kendilerine teşekkür etti.

Yeniçağa Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı ise öğrencilerle Yeniçağa’da kader birliği yaptıklarını, bu güzel okulda ve ilçede her zaman öğrencilerimizin yanında yer aldıklarını ve bundan sonra da almaya devam edeceklerini belirtti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise yaptığı konuşmasında günümüzde özellikle meslek eğitimi veren bölümlerimizin 3+1 sistemine geçeceğini, ilgili birimlerin Organize Sanayi Bölgelerinde olduğu gibi Üniversite-Sanayi işbirliğinin gerçek manada hayata geçirilmesinin önemini vurguladı. Böylece hem sanayicilerin iyi olan öğrencileri daha mezun olmadan tanıma imkanı bulacağını, öğrencilerimiz ise eğitim aldıkları alanda istihdam edilerek aranan mezunlar olabileceklerini belitti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı bu anlamda İnşaat Teknolojisi Programının Bolu Çimento A.Ş. ile olan protokolü gibi Lojistik Programının da Nalçacılar Nakliyat A.Ş. veya Çelik Nakliyat A.Ş. ile protokol yapabilecek bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı bu laboratuvarı tefriş ettikleri için Şerafettin Nalçacı’ya günün anısına teşekkür plaketi ve Üniversitemizin amblemi olan çini porselen takdim etti.

Salon programının ardından Laboratuvar açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra Laboratuvar Sorumlusu Öğr. Gör. Gülriz Hande Yılmaz Laboratuvarın teknik kapasitesi ve çalışma alanları ile ilgili Protokol üyelerine ve konuklara bilgi verdi.

Açılış programın ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Yeniçağa Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilerimizin dilek ve isteklerini dinledi.

15.04.2019