Dış Ticaret Topluluğu Yurtsever Deri ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odasına Teknik Gezi Düzenledi

26 Aralık 2018

Bolu AİBÜ Dış Ticaret Topluluğu; danışmanları Öğr. Gör. Dilek SÖNMEZ eşliğinde 25.12.2018 tarihinde Bolu’da dericilik sektörünün işleyişini yakından görmek için Gerede’ye teknik gezi düzenlemiştir.

Gezi programının ilk bölümünde Gerede/Demirciler Mahallesi’nde bulunan Yurtsever Grup Deri Tekstil San. ve Dış Tic. Ltd’ye ziyarette bulunulmuştur. Deri ve imitasyon kemer üretim ve satışında uzman olan firmanın ürün satış hattında ayrıca bay/bayan çanta, cüzdan, kartvizitlik gibi ürünler de yer almaktadır. Firmanın ürünleri Rusya, Almanya, Cezayir, BAE ve Rusya’ya ihraç edilmektedir. Firmanın üretim yaptığı markalar arasında U.S. POLO, Lumberjack, Fosil, Engbers, Macromen, Cengiz Pakel yer almaktadır. Firma sahibi İsmail YURTSEVER; kemer çeşitleri, deri ve imitasyon kemer arasındaki kalite farklılıkları, ihracat yapılan ülkelerde dikkat edilen kemer üretim standartları(renk, cins, ebat, desen, kullanılan malzeme ve sağlık özellikleri gibi) konularında teknik bilgi paylaşımında bulunmuştur. Takiben Usta Emre ARDIÇ tarafından üretim alanında kemer üretiminde kullanılan araçlar ve de uygulamalı olarak kemer üretim aşamaları bizzat gösterilmiştir. Son olarak satış ve ürün teşhir bölümünde Hamit APAYDIN tarafından ürün çeşitleri ve fiyatları konusunda bilgi alınmıştır.

Gezi programının ikinci aşamasında Gerede Meslek Yüksekokulu’nda Dericilik ve Ayakkabı Bölümü öğrencilerinin yapmış oldukları el emeği deri ürünler Ahmet ÇETİNKAYA tarafından tanıtılmış ayrıca okul bünyesindeki Ayakkabı Müzesi de gezilmiştir.

Son olarak Topluluk; Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etmiştir. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ersin KAŞKA tarafından öğrencilere; dericilik sektörünün ekonomi ve dış ticaretteki rolü, Türk dericilik sektörünün son durumu, sektörün sorunları, çözüm önerileri ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunulmuştur. Ayrıca KAŞKA; girişimciliğin gerekliliği, ticaret hayatının zorlukları, günümüz iş dünyasında başarının sırları konusunda deneyimlerini paylaşmış ve öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunmuştur.