< < BAİBÜ Dış Ticaret Topluluğu SEM-MAK ve Pakform Teknik Gezisi

BAİBÜ Dış Ticaret Topluluğu SEM-MAK ve Pakform Teknik Gezisi

16 Kasım 2018

Bolu AİBÜ Dış Ticaret Topluluğu;14.11.2018 tarihinde İşletme dönem dersi kapsamında; Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Pakform Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. ve Bolu/Yukarısoku Mahallesi’nde yeralan SEM-MAK Makina İml. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ye Dış Ticaret 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin katılımıyla ve Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Dilek SÖNMEZ ve Lojistik Programı Öğr. Gör. Hande Gülriz YILMAZ’ın nezaretinde teknik gezi düzenlemiştir.

“Gıda Sektörüne” yönelik, kalıp içi etiketleme yöntemi ile enjeksiyon ambalajlar üretmek amacıyla 2007 yılında kurulan Pakform A.Ş.’den Sayın Emin GÖLCÜK; dış ticarette ambalaj sanayi ve maliyet kalemleri, e-ticaret ve Z kuşağı, sigortanın önemi, ödeme yöntemleri, verimlilik gibi birçok konuda kapsamlı bilgi paylaşımında bulunmuş ve fabrika deposunun gezilmesiyle ilk firma gezisi sona ermiştir.

Teknik gezinin ikinci aşamasında; Arçelik PCİ (BOLU), LG, Alarko, DAIKIN gibi dünyaca ünlü beyaz eşya ve elektronik markalarının da yan sanayisi konumunda hizmet veren SEM-MAK Makina İml. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ye ziyarette bulunulmuştur. Sayın Emin SEMERCİOĞLU; firmasının girişimcilik öyküsünü, kalıp sanayinin özelliklerini, dış ticarette fuarların önemini, iş ahlakı ve iş hayatına dair tecrübelerini öğrencilere aktarmış daha sonra firmanın hammadde deposu, üretim sahası, üretim süreçleri ve teçhizatlarının fabrika ortamında tanıtımı ve gösterimi yapılmıştır.